Davetli Konuşmacılar

Prof. Dr. Ayşe Aslı BARLA DEMİRKOZ, Okan Üniversitesi
Lezzetin Moleküler Bilimi: Duyusal Deneyimi Yönlendiren Aroma Vericiler

Prof. Dr. Aslı Barla Demirkoz, 25 Eylül 1975 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümünde 1996 yılında tamamlamıştır. Ardından, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Genel Kimya Bölümünde ve yine aynı fakültenin Analitik Kimya Anabilim Dalında sırasıyla yüksek lisansını ve doktorasını “Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Ekstraksiyonu ve İzolasyonu” konularında yapmıştır. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde araştırma görevlisi olarak çalışırken, 15 Temmuz – 15 Ekim 2002 tarihleri arasında ABD’de, “Virginia Polytechnic and State University, College of Arts and Sciences, Department of Chemistry”de misafir araştırmacı olarak bulunmuştur.

2004 yılında doktora eğitimini tamamlayan Prof. Dr. Aslı Barla Demirkoz, 2007 yılında aroma ve gıda katkı maddeleri üreten AROMSA Besin Aroma ve Katkı Maddeleri Tic. ve San. A.Ş. adlı firmada çalışmaya başlamış ve 2011 yılında Kimya Anabilim Dalında doçentlik sınavını başararak “Doçent” unvanını almıştır.

2020 yılının Mayıs ayında Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümüne profesör olarak atanmış ve 3 yıl boyunca hem Haliç Üniversitesinde hem de AROMSA’da Ar-Ge Merkezi Müdürü olarak çalışmalarını sürdürmüştür. Daha sonra, 2023 yılının Ekim ayı itibarıyla İstanbul Okan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünde öğretim üyesi olarak göreve başlamış ve şu anda aynı üniversitenin Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya Bölümünde ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünde çalışmalarına devam etmektedir. Aynı zamanda AROMSA’da da görev yapmaktadır.

Prof. Dr. Aslı Barla Demirkoz’un, toplamda 905 atıf almış, 30’u aşkın SCI-Expanded ve Scopus indeksli dergilerde ve kitaplarda yayımlanmış bilimsel çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca, TÜBİTAK ve uluslararası dergilerde hakemlik yapmış, TÜBİTAK projelerinde yer almış ve 4 adet patente sahiptir.


Prof. Dr. Enes DERTLİ, İstanbul Teknik Üniversitesi
Genlerden fonksiyona: Ekzopolisakkaritler ve tekno-fonksiyonel özellikleri

Dr. Enes DERTLİ, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünden 2006 yılında mezun olup aynı bölümde yüksek lisans çalışmalarını TÜBİTAK yurt içi yüksek lisans burs programı desteğiyle 2008 yılında tamamlamıştır. 2009 yılında da MEB Yurtdışı Doktora bursunu kazanarak İngiltere’ye Doktora çalışmalarını gerçekleştirmek üzere gitmiş ve Quadram Enstitüsünde 2014 yılında Doktora programını tamamlamıştır. 2014-2020 yılları arasında Bayburt Üniversitesi’nde sırasıyla Arş. Gör., Yrd. Doç. Dr ve Doç. Dr. unvanları ile çalışmıştır. 2020-2024 yılları arasında da Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya-Metalurji Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünde Doç. Dr./ Prof. Dr unvanları ile çalışmıştır. Temmuz 2024 itibariyle de İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya-Metalurji Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünde Prof. Dr. unvanı ile çalışmaktadır.  Dr. Enes DERTLİ’nin TÜBİTAK ve BAP kaynakları ile fonlanmış 20’in üzerinde projesi mevcut olup SCI indeksli dergilerde 150 civarında makalesi bulunmaktadır. Temel olarak Laktik Asit Bakterileri (LAB) ve başta ekzopolisakkaritler olmak üzere LAB’lerin metabolitleri üzerinde çalışmalarına devam etmektedir.


Prof. Dr. Harun DIRAMAN, Afyon Kocatepe Üniversitesi
Gıda Kimyası Tarihinde Mihenk Taşları

1964 yılında Samsun – Bafra’da doğdu.  1986 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ürünleri Teknolojisi Bölümünden Ziraat Mühendisi olarak mezun oldu. Yüksek Lisans (1989) ve Doktora (1994) çalışmalarını Trakya Üniversitesi Gıda Mühendisliğinde tamamlamıştır. 25 yıl Tarım Bakanlığının muhtelif birimlerinde Mühendis, Laboratuvar Şefi, Müdür ve Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü (İzmir) görevli iken 2013 yılında Gıda Bilimleri ve Mühendisliği alanında Üniversite Doçenti  oldu. 2002-2010 yılları arasında Celal Bayar Üniversitesi Akhisar Meslek Yüksek Okulu Zeytincilik Programında dışarıdan sorumlu öğretim elemanı olarak çalıştı. 2015 yılı Şubat ayında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümüne Tarım Bakanlığının resmi izni ile naklen Doçent olarak atandı. AKÜ-BAP komisyon üyeliği ve iki dönem Gıda Kontrol Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü görevlerinde bulundu.  2020 yılında Profesör oldu. Halen Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır. Gıda Kimyası (özellikle hububat kimyası/reolojisi ve teknolojisi, zeytinyağı, uçucu yağlar kimyası ve teknolojisi, UV -Vis ve  moleküler  spektroskopik ve  kromatografik [GC,GC-MS ve HPLC] tekniklere dayalı gıda analizleri ve çoklu veri analizleri, özellikle ekonomik olarak önemli ticari ve tek çeşitten üretilen yerli natürel zeytinyağlarının kemometrik sınıflandırılması ve karakterizasyonu) alanında çeşitli ulusal/uluslararası yayınları ve bitirilmiş (TAGEM ve üniversite)  projeleri vardır. Bu güne kadar bilimsel danışmanlığında 12 adet lisansüstü tez tamamlanmıştır.1997 yılından itibaren Türk Bilim Tarihi Kurumu (Beşiktaş – İstanbul) üyesi olup, Tarımsal Bilimler ve Teknolojisi tarihine ilişkin 40’ın  üzerinde yayınlamış makalesi ve  uluslararası sunulmuş çalışmaları (ayrıca üç  TV programı) da vardır. AKÜ-TABÇAG Tıbbı Aromatik Bitkiler Kitabı ve Zeytincilik Araştırma Enstitüsü (Bornova – İzmir) tarafından hazırlanan Sofralık Zeytin ve Zeytinyağı teknolojisi kitaplarında editörlük ve bölüm yazarlığı vardır.


Prof. Dr. Tuba ESATBEYOĞLU, Leibniz Universität Hannover (LUH)
Influence of Sweet Compounds in Combination with Polyphenols on Bioavailability

Since 2023    W3 Professor of Molecular Food Chemistry and Development at the Institute of Food Science and Human Nutrition, Head of the Institute of Food Science and Human Nutrition at Leibniz Universität Hannover
11/2023    W3 call to the Chair of Food Chemistry at the Technical University of Braunschweig rejected
06/2023    W3 call for the chair of Food Chemistry at the University of Potsdam rejected
02/2023   Received W3 call to the chair of Food Chemistry at the University of Potsdam
07/2022 – 08/2022: Visiting professor at The University of Queensland, Institute for Molecular Bioscience, Brisbane/Australia
2019 – 2023: Professor for Food Development and Food Quality, Head of Institute of Food science and human Nutrition at the Leibniz University Hannover
2018-2016: Research associate at the Institute of Safety and Quality of Fruits and Vegetables of the Max Rubner Institute in Karlsruhe, Germany.
2017-2010: Habilitation; awarded the teaching qualification for the subject “Food Science” by the Faculty of Agricultural and Nutritional Sciences of the Christian-Albrechts-Universität zu Kiel; title of the habilitation thesis:
“Analytics, radical scavenging properties and gene regulatory activity of dyes and secondary plant compounds from roots”.
2015: Research stay in the Netherlands; Wageningen UR (University & Research Centre) at the Institute of Food Safety (RIKILT) in the field of Analytical Chemistry in cooperation with “Swiss Federal Institute of Technology Zurich (ETH Zurich)” Department of Environmental Systems Science.
2010-2006: PhD (Dr. rer. nat.) at the Institute of Food Chemistry of the Technical University Carolo-Wilhelmina zu Braunschweig, Germany; title of the PhD thesis: “Analysis of value-added constituents of Aronia melanocarpa and characterization and isolation of proanthocyanidins” (ISBN-10: 3-86955-642-0 [Titel anhand dieser ISBN in Citavi-Projekt übernehmen]); Grade: “with distinction (summa cum laude)”.
2006-2005: Practical training at the Lower Saxony State Office for Consumer Protection and Food Safety (LAVES) to become a “state-certified food chemist”
2005-2000: Studies of Food Chemistry at the Technical University Carolo-Wilhelmina zu Braunschweig


Prof. Dr. Esra ÇAPANOĞLU GÜVEN, İstanbul Teknik Üniversitesi
Effect of food matrix and processing on the content and bioavailability of bioactives

Esra Capanoglu is a Professor of Istanbul Technical University (ITU), Food Engineering Department in Turkey. She finished her PhD in 2008 at ITU and worked as a PostDoc in RWTH Aachen University, Germany for 2 years. During her PhD, she worked in the laboratories of Plant Research International (PRI), The Netherlands for 6 months and in IPK Leibniz Institute, Gatersleben, Germany for another 6 months with a DAAD scholarship. She works on antioxidants and phenolic compounds in foods and their in vitro bioaccessibility/bioavailability. She also focuses on the effects of food processing, encapsulation and food matrix on these bioactives. She has been also working on waste valorization, plant proteins, functional food design and sensory analysis. She has published three books, 30 chapters, and more than 200 articles in peer-reviewed journals and has been taking place in several international (EU 6th Frame, EU 7th Frame, PRIMA, COST, Bilateral Joint Research Projects, etc.) and national projects (TUBITAK, TAGEM, ISTKA, etc.). She is an Assoc. Editor in ACS Omega and Editorial Advisory Board Member of Journal of Agricultural and Food Chemistry (JAFC), Food Frontiers, Journal of Berry Research, Turkish Journal of Agriculture and Forestry, and several others. She was selected as a Highly Cited Researcher in 2019, 2022, and 2023 by Clarivate, Web of Science Group. She has also been indicated as the top 2% of scientists of the main subfield discipline according to the list created by Stanford University for the last 5 years (2020-2024). She also received Georg Forster Prize from Alexander von Humboldt Foundation in July 2022. She has been selected as an Associate Member for the Turkish Academy of Sciences starting from 2023.


Prof. Dr. Mehmet İNAN, Akdeniz Üniversitesi
Advancements in the Production of Recombinant Enzymes Used in Fruit Juice Industry

Prof. Dr. Mehmet Inan received his Ph.D. from the Department of Food Science and Technology (Lincoln-NE-USA) at the University of Nebraska in 2000. Between 2000-2002, he did Post-Doc studies at the Department of Chemical and Biomolecular Engineering at the University of Nebraska. He worked as an Assistant Professor in the Department of Chemical and Biomolecular Engineering between 2002-2008. He served as the Manager of the Molecular Biology Laboratory (MBL) of the Biological Process Development Unit (BPDF). During his years at BPDF, he has been involved in vaccine, drug, and enzyme production studies, primarily for private companies. He conducted recombinant vaccine, drug production, and process development studies with yeast and bacteria. He has been a primary investigator and researcher in various NIH and NSF-funded projects. Between 2008 and 2010, he worked at Alder Biopharmaceuticals (Bothell WA, USA) as Yeast Engineering group manager, responsible for Cell line development for antibody production. Dr. Mehmet İnan started to work as an Associate Professor at Akdeniz University in 2010 and was appointed as a professor in 2013. Between 2013-2019, he was the Director of Akdeniz University Food Safety and Agricultural Research Center. On February 1, 2019, he started to work as the Protein Engineering Laboratory Research Group Leader at the Izmir Biomedicine and Genome Center with full-time status stipulated by the law numbered 6550. Since 2020, he has been the IBG Industrial R&D program and IBG FARMA director.
Prof. Dr. Mehmet İNAN was the coordinator of 6 projects supported by TÜBİTAK and took part in 2 projects as a researcher. He was the recipient of the EU 7FP Marie Curie International Re-Integration Grants (IRG) Project between 2010-2014. He supervised 6 Ph.D. and 11 Master’s theses. Prof. Dr. Mehmet İnan has numerous international scientific articles, conference and symposium presentations, book chapters and translations, and 5 patents approved by the US patent office. He serves on the editorial boards of Protein Expression and Purification, Biotech Studies, and Turkish Journal of Biology journals.


Prof. Dr. Durmuş ÖZDEMİR, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
Gıda Analizde Kemometrik Uygulamalar: Çok Değişkenli Kalibrasyon, Kümeleme, Sınıflandırma ve Ötesi

Prof. Dr. Durmuş ÖZDEMİR 1991 yılında Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya bölümündem Kimyager ünvanı ile mezun oldu. Aynı yıl Ege Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsünde başladığı Yüksek Lisan çalışmasını Eylül 1993 yılında tamamlayıp Ekim 1993 yılında Amerika Birleşik Devletlerinin Güney Carolina Eyaletinin Güney Carolina Eyalet Üniversitesinde (USC) dil kursu aldıktan sonra Ağustos 1994 yılında Clemson Üniversitesi Kimya Bölümünde doktotora eğitime başlamıştır.   
Doktotora tez çalışmlarına öncelikle yüksek lisans eğitiminde edinmiş olduğu Nükleer Kimya tecrübesi ile ilgili olarak Doktora tez danışmanı Prof. Dr. R. Ron Williams’ın laboraturarında geliştirlen minyatür gama ışını spektrometeresiyle Çernobil yakınlarından alınan (içersinde yüksek dozda sezyum 137 içeren) toprak örnekleri ile erzyon modellemesi üzerine çalışmalar yürütmüştür. Bu çalışmalardan elde edilen veriler ile Gauss denklemini kullanarak kısa adı “GORA” (bu esnada henüz Cem Yılmaz GORA fimini çekmemişti) olan ve açılımı “Gaussian Overlap Regression Analysis” olan yeni geliştirdikleri yöntemi tanımlayan makalesi 1997 yılında yayımlanmıştır (Applied Spectroscopy, 1997, 5, 749 – 754). Daha sonra, doktora tez çalışmlarını temel ilgi alanı olan Kemometri konusunda yoğunlaştırmış ve genetik algoritmalara dayalı çok değişkenli veri analizi ve kalibrasyon metotlarının ve yazılımların geliştirlmesine yoğunlaştırarak Mayıs 1999 yılında doktora eğtimini tamamlayarak İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Fen Fakültesi Kimya Bölümünde yardımcı doçent olarak çalışmaya başlamış halen aynı Bölümde Kemometri alanında akademik çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü yerleşkesinde bulunan Teknoparkİzmir’de “OBA Kemometrik Yazılım Eğitim ve Danışmanılık Hiz.” adlı şirketin kurucusu olarak kemometrik yazılım geliştrirme ve modelleme üzerine ülkemizin önde gelen sanayi kuruluşlarına hizmet vermeye devam etmektedir.


Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ, Yıldız Teknik Üniversitesi
Sürdürülebilir Gıda Sistemlerinde Karbon Ayak İzlerinin Azaltılması

Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ, 1994 yılında lisans, 1996 yılında Yüksek Lisans ve 2000 yılında doktorasını Trakya Üniversitesi, Gıda Mühendisliği’nde tamamlamıştır. 1995 yılında araştırma görevlisi olarak başladığı bilimsel hayatına halen Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde Profesör olarak devam etmektedir.
Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ, farklı birimlerde idari görevler almış; çalıştığı üniversitelerde fakülte kurulu ve fakülte yönetim kurulu üyelikleri ve bölüm başkanlığı görevlerinin yanında, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Gıda Enstitüsü Müdürlüğü, TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü danışmanlığı, TÜBİTAK TEYDEB BİYOTEG grup yürütme komitesi üyeliği, Adli tıp 5. Daire uzman üyesi gibi üniversite dışı akademik görevlerde de bulunmuştur.
Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ, halen 2015 yılından bu yana Adli tıp 5. Daire Uzmanı, 2016 yılından bu yana da Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya Metalurji Fakültesi Dekanlığı görevini yürütmektedir.
2011 yılı TÜBİTAK Bilim Teşvik Ödülü sahibi olan Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ ’ın, SCI/SCI Expaded kapsamındaki dergilerde 320’yi aşkın makalesi, toplam 500’ü aşkın bilimsel çalışması, TÜBİTAK, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteklediği ülkemizin önemli büyük ölçekli Gıda projelerinde görevleri bulunmaktadır.


Prof. Dr. Şenay ŞİMŞEK, Purdue University
Structural Characterization of Carbohydrates: Implications for Food Quality and Functionality

Dr. Simsek joined the faculty at Purdue University and the Department of Food Science on July 1, 2021. She serves as the Head of the Department of Food Science and is Dean’s Chair in Food Science. Her research focuses on the integration of cereal quality with the structure-function relationships of carbohydrates; expanding utilization of grain-derived and carbohydrate functional ingredients in the baking industry, value-adding strategies for cereal and legume by-products; and the investigation of carbohydrates and fiber components of grains and legumes to increase utilization while finding new and innovative applications for carbohydrates in the food industry.


Prof. Dr. Hasan YETİM, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
Yapay Et Üretimi ve Güncel Gelişmeler

Prof. Dr. Hasan Yetim, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümünde akademisyen, bu üniversitenin Senatosu Üyesi, Mühendislik ve Doğa Bil. Fakültesi yönetim kurulu üyesi, Gıda ve Beslenme Yüksek Lisans Programı ABD başkanı ve Helal Gıda Ar-Ge Merkezi müdürü olarak görev yapmaktadır.
Prof. Yetim, Lisans ve Yüksek Lisans öğrenimini, Gıda Bilimi ve Teknolojisi alanında Erzurum Atatürk Üniversitesinde ve doktora derecesini ise yine aynı alanda ABD Ohio State Üniversitesi’nde tamamlamış ve akademik kariyerine; Atatürk Üniv. de Araştırma Görevlisi olarak başlamış, Erciyes Üniv., Gelişim Üniv. ve İst. S. Zaim Üniversitesinde bölüm başkanlığı, Yüksek okul müdürlüğü, Rektör yardımcılığı, Üniversitelerarası Kurul üyeliği gibi bazı idari görevlerle devam etmiştir.
Ayrıca, TÜBİTAK (TEYDEB, TOVAG ve UPAG) Araştırma Projeleri Danışma Kurulu ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Gıda ve Beslenme Komitesi üyelikleri ile TSE Helal Sertifikasyon Akademik Kurulunda da danışman olarak görev almıştır.
Prof. Dr. Hasan YETİM aynı zamanda bilimsel açıdan da üretken bir akademisyendir; örneğin, bugüne kadar 6 doktora, 17 yüksek lisans tezi yönetmiş, çok sayıda tamamlanmış ulusal ve uluslararası araştırma projesi (43), bilimsel makaleleri (141), konferans ve sempozyum bildirileri (200), kitap ve kitap bölümleri (11) ile tescillenmiş patentleri (7) bulunmaktadır. Yine halen bazı ulusal ve uluslararası dergilerde, editör veya yardımcı editör olarak görev alan Prof. Yetimin, akademik çalışmaları sırasında almış olduğu çok sayıda ulusal ve uluslararası ödül veya başarı belgesi de (18) bulunmaktadır. Aralık, 2024.


Doç. Dr. Mustafa BENER, İstanbul Üniversitesi
Antioksidanların Gıdalardan Ekstraksiyon ve Tayini için Yenilikçi Çözümler

Dr. Mustafa Bener, Kimya alanında lisans derecesini 2005 yılında İstanbul Üniversitesi’nden almış ve aynı üniversitede Analitik Kimya alanında yüksek lisans ve doktora çalışmalarını sırasıyla 2009 ve 2013 yıllarında tamamlamıştır. 2020 yılında Doçentlik ünvanını almış ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’dan ayrılarak, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Analitik Kimya Anabilim Dalı Başkanı olarak göreve başlamıştır.
Doktora tezi kapsamında TÜBİTAK 2214-A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Bursunu kazanarak bir süre ABD’de Louisiana Eyalet Üniversitesi Gıda Bilimi Bölümü’nde konuk araştırmacı olarak çalışmalar yürütmüştür. 2022 yılında Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından Doğa Bilimleri alanında Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’ne layık görülmüştür.
Dr. Bener’in araştırma alanları çeşitli disiplinleri kapsamaktadır ve antioksidanlar, antioksidan kapasite/aktivite analizlerinin geliştirilmesi, antioksidanlar için optik sensörlerin tasarımı, gıda atıklarının değerlendirilmesi ve ekstraksiyon tekniklerinin optimize edilmesi gibi konuları kapsamaktadır. Bunun yanında spektroskopik ve kromatografik analiz teknikleri ile ilgili çalışmalar da yoğunlaşmıştır.
Dr. Bener, 2024 yılı sonu itibariyle SCI (Science Citation Index) kapsamındaki dergilerde yayınlanan çalışmalarına yaklaşık 1000 atıf alarak h-indeksi (Hirsch Index) 19 seviyesine ulaşmıştır. Şu ana kadar 50’den fazla hakemli araştırma makalesi, derleme, kitap bölümü ve başyazı yayınlamıştır. Talanta, Molecules ve Applied Science gibi alanında öncü gelen dergilerde özel sayı editörlükleri yapmış ve 2022 yılından bu yana TÜBA Genç Akademi Üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Doç. Dr. Mustafa TÜRKER, Pak Gıda
Yeast-derived products and their commercial applications

Mustafa Türker received PhD degree in Biochemical Engineering from University of Manchester (UK) and joined R&D department at Pakmaya in 1991. He has worked at various positions in the company and now serves as Director of R&D and Environment. His principal research and industrial interests focus on yeast and bacterial fermentations, organic acids, and environmental biotechnology. He has led several nationally and internationally funded projects and authored two books and several papers in scientific journals as well as in national and international conferences. He also lectures part-time on fermentation technology and bioseparations at Technical University of Istanbul.

Dr. Muhammad Ramzan MANWAR, BS., MS., PhD
Impactful Multi-Functional Natural Products, Food Chemistry, and Glycans: New Horizons for Food Sciences for Reshaping Human Health Outcomes and Wellbeing

Dr. Muhammad R (PhD) carries research experience in rapidly emerging biomedical sciences including genomics, bioinformatics, pharmacogenetics, food chemistry, and natural product chemistry. He has been a Member of the Genetics Society of America since 2022. He has served higher education institutions (including public sector universities) in Asia and the Middle East in different capacities. He made editorial contributions to quality international health and life science journals (e.g., Frontiers in Oncology) as a Topic Editor. He published peer-reviewed articles on rapidly emerging biomedical science facets in quality (e.g., Q1 and Q2 ranking) journals in collaboration with the UK, China, Pakistan, and Saudi Arabia scientists. His publications have been cited in well-respected (Q1 and Q2 ranking) scientific journals. He attended scientific events (conferences and meetings) in Asia, the Gulf, and Europe. Moreover, he has been invited to share his insights, ideas, and expertise as an Invited Speaker and Conference Track (Session) Chair at international events (conferences and meetings).  For instance, in 2023, Dr Muhammad presented his insights as an “Invited (Keynote) Speaker” at an International Apitherapy Conference in Türkiye, and shared his knowledge, ideas, and experience on medicinal applications of natural products with experienced scientists from Europe, Turkey, and Africa. In addition, his profile is decorated with international awards/fellowships, and his participation in the scientific committee of international conference. He shared his research insights and knowledge with experienced scientists from different world regions including Asia, Europe, Turkey, and Africa.  His research focus, learning, and strengths comprise rapidly evolving facets of health sciences including cancer glycobiology and genomics, food chemistry, natural product chemistry, hereditary disease genetics, apitherapy, pharmacogenetics, and public health genetics. For maximizing potential health benefits to patients of hereditary disorders and cancers, he has been passionately learning about human disease biology, food chemistry, glycobiology, genomics, bioinformatics, natural product chemistry, and pharmacogenetics since 2012.


Hakan YILDIZ, Fonbulucu, CEO
Girişim Finansmanında İnovasyon-Kitle Fonlaması

Hakan Yıldız, SPK’dan lisanslı ilk paya dayalı kitle fonlama platformu fonbulucu‘nun Kurucusu, Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürüdür. 1972 Kayseri doğumlu olan Yıldız, K.T.Ü. Turizm İşletmeciliği ve A.Ü. İşletme bölümlerinden mezun olmuştur. 16 yaşında ilk girişimini, 23 yaşında ise ilk şirketini kurmuş, girişimcilik ve yöneticilik kariyerinde çeşitli alanlarda liderlik yapmıştır.
2003-2009 yılları arasında Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığında ve ardından T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda görev alan Yıldız, bu süreçte birçok önemli şirketin yönetiminde yer aldı. 2016’da kamu görevinden ayrılarak Global Markets Turkey’i kurmuş ve uluslararası bir IT şirketinde danışmanlık yapmıştır.
Lisanslı bir Melek Yatırımcı olan Yıldız, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan akredite Reinves Melek Yatırımcı Ağı Başkanıdır. Ayrıca fonprime A.Ş., Magna Mari A.Ş., Reinves Danışmanlık A.Ş., Sparga Tarım A.Ş. ve Promoseed Biyoteknoloji A.Ş.’de yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır. UNDP tarafından Seçilmiş Crowdfunding Advisor olarak atanan Yıldız, girişimcilik ve kitle fonlaması konularında uzmanlaşmış, bu alanda birçok makale yayımlamıştır.


Scroll to Top